در دهه‌های اخیر، تغییرات چشمگیر و سریعی در زمینه‌ فناوری‌های دیجیتال رُخ داده است. این تغییرات، فرصت‌ها و چالش‌های جدیدی به دنبال داشته و تأثیر گسترده‌ای بر حوزه‌های مختلف انسانی (فردی و اجتماعی) به‌جا گذاشته است. ایجاد یک زبان جهانی مشترک، فراتر از مرزهای جغرافیایی، با توسعه فضای مجازی، زمینه تعامل و گاه پیوستگی فرهنگ‌ها و خرده فرهنگ‌ها را فراهم کرده است. در چنین وضعیتی، برگزاری کنفرانس بین‌المللی اخلاق دیجیتال و فضای مجازی توسط دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران، بستر مناسبی است برای افزایش همگرایی فرهنگ‌ها، شناسایی چالش‌های اخلاقی برآمده از توسعه فناوری‌های موجود در فضای مجازی و یافتن راه‌حل برای آن‌ها. تبادل‌نظر متخصصان و اندیشمندان علوم مختلف مهندسی و انسانی در یک گفتمان میان‌رشته‌ای، سبب می‌شود تا نهادهای تصمیم‌ساز و سازمان‌های فعال در حوزه فناوری‌های دیجتال بتوانند با شناخت هرچه بیش‌تر از مزیت‌های فضای مجازی، آسیب‌های احتمالی کاربران از فعالیت در این فضا را به کم‌ترین میزان ممکن برسانند.